A zsűritagjai

Pályázatunk leadási határideje szeptember 3-án lezárult. Most a zsűrin a sor, hogy kiválasza a legjobb pályamunkákat és lehetőséget adjon tíz kiváló alkotó számára, hogy terveik elindulhassanak a kivitelezés útja felé.

A zsűritagjai:

 

Baróthy Anna 

A Szövetség'39 Művészeti Bázis és műterem vezetője

Formatervezői és szobrászati tanulmányokat folytattott Budapesten és Pécsett, DLA kutatói programját 2008-ban fejezte be Prof. Bencsik István tanítványaként a Pécsi PTE, Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának, szobrász szakán. Jelenleg disszertációján dolgozik, emellett kiállítóként, oktatatóként és szakmai események szervezőjeként aktívan részt vesz a hazai művészeti életben. Az általa vezetett műterem és alkotócsoport elsősorban nagyléptékű, komplex művészeti tervezéssel foglalkozik, amely jellemzően kapcsolódik a téralkotás valamely formájához.

 

 

 

Jecsmen Gábor

A Concrete Art Kft. ügyvezető igazgatója.

Húsz éves vezetői múlttal és építőipari tapasztalattal rendelkezik a magasépítésben és a belsőépítészetben egyaránt. Kreatív gondolkodásával és ötleteivel tanácsadóként számos belsőépítészeti projekt tervezésében vett részt. Egyik kedvenc anyaga a beton. „Munkáim során a minimál építészeti stílusú házak belsőépítészeti kivitelezésénél találkoztam először a látszóbetonnal. Az anyag sokrétű felhasználási lehetősége, az enteriőrökhöz való alkalmazkodóképessége fontos inspirációs forrássá lett az évek során. Véleményem szerint a beton rendkívüli alakíthatósága és sokrétű felhasználhatósága okán a jövő, sőt már a jelen egyik legizgalmasabb anyaga.”

 

 

 

Kovács Dániel

művészettörténész, újságíró

 2007-ben diplomázott az ELTE bölcsészkarán, azóta a hg.hu-nál, Magyarország vezető építészeti és design portáljánál dolgozik. 2009 óta főszerkesztő. Szakterülete a második világháború utáni építészet, de újságíróként designnal és divattal is foglalkozik. Szabadidejében, amiből nincs túl sok, fotózik – például betonépületeket. 

„A betont elsősorban nyersen szeretem.”

 

 

 

Nemoda Ferenc

Építész, várostervező, környezetmérnök,  főiskolai adjunktus, egyetemi főtanácsos Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar

Kutatási területe a passzív és aktív épületek építőanyag vonatkozásai és a felhasznált anyagok építészeti alkalmazási lehetőségei, a bontott építési hulladékok építőipari felhasználásában rejlő potenciál feltérképezése, látszóbeton felületek és új betonfelületek építészeti és esztétikai kialakításának anyagtani vizsgálata valamint belsőépítészeti elemek tervezése betonszerkezetekből. „Iparos családből származom, ahol édesapám gyerekkoromban megszeretette velem a betont, és ez a vonzalom a későbbiekben tovább erősödött bennem. Nem csak elméletben, de gyakorlatban is nagyon szeretek ezzel a rendkívül sokoldalú anyaggal foglalkozni.”

 

 

Kincses Dániel

műszaki szaktanácsadó, 2009-óta az MC-Bauchemie tagja

Szakterülete az estrich és ipari padlók kialakítása, látszóbetonok javítása, betonkozmetika, transzportbeton gyártás. Az elmúlt években műszaki tanácsadóként tevékenykedett a négyes metró állomások (Tétényi út, Bocskai út) látszóbetonjainak, az Allee bevásárlóközpont látszóbetonjainak, az Árkád 2 szerkezeti betonjainak, az Infopark Q2 szerkezeti betonjainak, továbbá az AUDI estrich betonfelületeinek kialakításával kapcsolatban.

Pethő Csaba 

értékesítési vezető és szaktanácsadó MC-Bauchemie magyar képviselet (Construction Chemicals divízió)

Diplomáját az Ybl Miklós Főiskolán szerezte. 1998-tól szaktanácsadó, majd 2002-től értékesítési vezető. Szakterületei közé tartozik az épületfelújítás-szigetelés, a különféle injektálási rendszerek, a beton felületvédelme, valamint a betontechnológia. Szaktanácsadóként részt vett a Paks Atomerőmű földrengés elleni megerősítési munkáiban, az Ybl Palota utólagos szigetelésében, a négyes metró állomásai látszóbeton felületeinek kialakításában, valamint az M6 autópályahidak betontechnológiájának kidolgozásában.

 

 

Turányi Bence 

építész

2001-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. 2004 óta a T2.a építésziroda egyik vezetőjeként számos izgalmas, innovatív épület és terv megalkotásában vett részt. Minden munkájában  a határok feszegetésére törekszik, legyen szó a felhasznált anyagokról, vagy alkalmazott szerkezeti megoldásokról. A felmerülő építészeti, műszaki, emberi és gazdaságossági szempontok egyensúlyának megteremtését tekinti egyik legfontosabb feladatának.

 

 

http://www.facebook.com/Giacotti