NAGY MARIANNA ÉS SKABÁK ZOLTÁN - FINGERPRINT

koncepció

Tervünk egy anyagában színezett, falra szerelhető beton falpanel, mely a médiában, filmekben igen gyakran megjelenő ujjlenyomatot ábrázol. Már az apró óvodás gyerekek is rendőröset és nyomozósat játszanak.  A mű az ujjlenyomat motívummal próbálja felhívni a figyelmet a média befolyásoló hatására, mindazonáltal az emberek egyediségének a fogalmát is magában hordozza, ugyanakkor dekoratív, organikus motívum, mely izgalommal teli.

termékleírás

A tervünk egy anyagában színezett, falra szerelhető beton falpanel, mely beltéri használatra tervezett, víziónk szerint minőségével és egyediségével belsőépítészeti elemként értelmezhető. A képzőművészeti alkotás kategóriába tartozik, mely betonba öntött, pop-art és plakát stílusjegyeket hordozó alkotás. Ezzel megkíséreli a figyelemfelkeltést.

műszaki leírás

Az 1x1 m befoglaló méretű panel elképzelésünk szerint türkiz betonból készül.  A méret azonban szabadon variálható.  A falpanel vastagsága összesen 4 cm. Ez a vastagság az alap 3 cm-re és a 1 cm vastag dombormintára oszlik. A minta sablonját úgy képzeljük el, hogy a domborulat keresztmetszete változó, ahogyan az új lenyomat barázdái is.

 

További képek: