PANYI KRISZTINA - ECHO

Koncepció

A beton hagyományos építészeti szerkezeti szerepét megőrizve, de léptékében és megjelenésében átdolgozva alakítottuk ki a bútorcsaládot. A beton tartóelemként jelenik meg, kiképzése az építészethez kötődő képzettársításokon alapul (a falazóelemek üregeire utaló lyukak, a gerendák formavilágára és elnevezéseire utaló betűformák). Vízszintes irányban fa „gerendákkal” (itt rudakkal) csatlakoznak egymáshoz az elemek.

Termékleírás

A betűket formázó, függőleges betonelemekből és vízszintes fa rudakból álló bútorcsalád elemeit szabadon kombinálva polcrendszert, asztalt, ülő- és fekvőbútort építhetünk. Kiegészítő elemek az üveglap (asztalhoz, polchoz), ill. a rudakra rögzíthető párna, vagy matrac, (ülő- és fekvőbútorokhoz). Az elemeket akár egy személy könnyedén összeillesztheti, szétszerelheti, tetszőleges kombinációban átépítheti.

A termék egyaránt alkalmas beltéri és kültéri, otthoni, vagy közületi használatra, a betűformák révén alkalmazható üzenetek közvetítésére (szavak, rövidítések megformázásával üzletberendezésként a márkamegjelenést támogathatja).

Műszaki leírás

Betonelemek

2 befoglaló méretben (380x380x50mm, 5x5db ø 4mm lyukkal, és 380x660x50mm, 9x5db ø 4mm lyukkal), betűforma szerint változó kialakítással, felületük csiszolt, éleik enyhén kerekítettek, tömegük 6-16 kg. A lyukakban gumigyűrű a fa rudak rögzítésére, a sarokpontokon lévő lyukakban csőbilincs a szerkezet merevítésére.

Fa rudak

Keményfából. ø 35mm, hossz: 50/80/100/200 cm.

Üveglapok

10mm biztonsági üveg méretre szabva. Rudakra húzott gumigyűrűkre fekszik fel (tapadás és megemelés céljából).

Párnák, habszivacs betétek

Méretre szabva, tépőzáras pántokkal.

További képek: